fbpx
  • Välismaine meedia Pranglist

Millest on huvitatud erinevad rahvused Prangli saarel? Meediakajastused Pranglist

Prangli saar on teadagi populaarne koht eestlaste seas. Toimuvad meil ettevõtte suvepäevad, suvised üritused eesotsas esinejatega nagu Patune Pool, Zorbas, Ivo Linna ja Antti Kammiste, Onud, igal aastal ka suveteater, kohvikutepäev, Prangli Jooks ja palju muud põnevat. Tegevust leiavad endale firmad, pered, kultuurihuvilised, sõprusseltskonnad ja ka matkasellid, kes üksikutesse liivarandadesse ja muinasjutulistele männimetsa radadele päevadeks võivad uitama jääda.

Küll aga on paradiisisaarele Pranglile meretee üles leidnud ka mitmed välismaalased. Mõni tuleb siitsamast üle Soome lahe, kuid mõned lausa teiselt poolt maakera. Vaata, kes on viimase aasta jooksul Prangli saarest teleklippe, artikleid ja blogisid avaldanud ning mis erinevaid rahvuseid ühe mitmekülgse Eesti saare juures kõige rohkem huvitab. Mida räägib välismaine meedia Pranglist?

Seiklusblogijad Venemaalt – Eesti loodus kui inspiratsiooniallikas

Tegemist on noore paariga, kes pärit Peterburist. Noored seiklejad annavad ülevaate Prangli saarele viivast transpordist, ajaloost, loodusest ja põhilistest vaatamisväärsustest. Ladusa jutu saatjateks on imekaunid professionaalsete loodusfotograafide pildid Prangli ja Keri võludest. Noored naudivad väga kaunist Eestimaa loodust, kuna nende seiklused on neid mitmeid kordi viinud erinevatesse Põhja-Eesti paikadesse.

RusNature Adventure Blog “Prangli ja Keri saared

Autor: RusNature Guide. Maagaasi puurauk.

Autor: RusNature Adventure Blog. Maagaasi puurauk Pranglil.

Ilus männimets Prangli saarel

Autor: RusNature Adventure Blog. Männimets Prangli saarel

Autor: RusNature Adventure Blog. Üksikud liivarannad Pranglil

Autor: RusNature Adventure Blog. Üksikud liivarannad Pranglil

Lõuna-Korea reisisaade – kelder hoidistele ja eesti keel teisel pool maakera

Reisisaade EBS, mis Lõuna-Koreas eetrisse läks, kajastas ka eluolu Prangli saarel. Reisisaate võttemeeskond filmis üles kauneid droonikaadreid, saare külasid ning käis külas ka kohalikul Prangli elanikul Taavil ja tema perel. Mõelda vaid, kuidas meie imeilus eesti keel kõlas teisel pool maakera Lõuna-Korea telesaates. Vaata, millest huvitusid lõuna-korealased Prangli saarel kõige rohkem!

EBS resisisaade. Video alates 7.20.

Prangli saar. Droonivaade

Autor: DrooniVideodz. Prangli saar. Droonivaade

Ajakirjanikud Saksamaalt – puhkus omapäi seiklejatele

Prangli Reisid aitas korraldada sakslastele reisielamust Keri, Aksi ja Prangli saartele ning hülgevaatlusele. Oma reisikogemus võetakse kokku kui “seikluslik puhkus die-hard individuaalturistile”. Keri saarel olles võib tõesti tulla tunne, et oleksid justkui sattunud maailma äärde, kus ümberringi valitseb tühjus ning “vaid Kuu on see, kes näeb ja vaatab”. Värvikaid elamusi öistest seiklustest Keril saad lugeda artiklist. Tegime neile põhjaliku saareekskursiooni ka Pranglil ning ajakirjanikud läksid väga elevile ideest pakkuda sakslastele rattaretki Pranglil ning nautisid “luksuslikku” ööbimist kohaliku pererahva juures. Järgmisel päeval viisime seikluslikud sakslased ka hülgevaatlusele ja Aksi saarele. Loe kõige kohta lähemalt.

SeeReisen Magazin “Majakavaht Keril, unustatud saarel

Autor: RusNature Adventure Blog. Keri tuletorn.

Autor: RusNature Adventure Blog. Keri tuletorn.

Aksi saar

Aksi saar

Austria meediaväljaanne – Prangli kui ainulaadne saar Nõukogude võimu ajal

Austria ajakirjanikul läksid silmad põnevusest põlema kui jutuks tuli Prangli ajalugu. Kui Nõukogude võimu ajal kõik Põhja-Eesti saared piiritsooniks muudeti ning põlised saarlased kodudest välja visati, siis Prangli oli ainuke, kus elu ka Nõukogude võimu ajal ei katkenud. Seeläbi on säilinud ka vanad kombed, keelemurrak, traditsioonid ja saartele omased kalurikülad. Sellest kõigest ning lisaks ka praegusest Prangli saare eluolust annab ajakirjanik muheda ülevaate tuntud meediaväljaandes Die Presse.

Die Presse “Balti riigid: saar, mis jäi Nõukogude Liidu poolt ümberasustamata

kadakamarjad Prangli saarel. Prangli Reisid

kadakamarjad Prangli saarel. Prangli Reisid

Rootslased Vrangöl suguvendade juuri taga ajamas

Kindel see, et Prangli saarel on aastasadu tihedalt kokkupuuteid olnud nii soomlaste kui rootslastega. Prangli saare murrakki on põimunud eesti ja soome keelega, vahele ka natukene rootsipärast keelekasutust. Praegused Prangli kohalike perekonnanimed Linholm, Klasberg, Malmström, Blumkvist, Krönström annavad aimu, et meie läänenaabrid on siiakanti sattunud ja jäänud. Rootsi ajakirjanud käisid külas ka Prangli “põlisel” rootslasel Raimondil, kes karavanvagunis mere ääres suviti elab. Loe lähemalt!

HBL, “Prangli saar Eestis: paradiis kesk kannatusi

Autor: Patrik Rastenberger. Prangli kalmistul võib leida nii eesti, vene, soome kui rootsi perekonnanimedega haudasid

Autor: Patrik Rastenberger. Prangli kalmistul võib leida nii eesti, vene, soome kui rootsi perekonnanimedega haudasid

Prantslased tõid Prangli miljonite televaatajateni

Kui enamus väliskülastajaid tuleb saarele suvehooajal, siis tuntud prantsuse telekanali TF1 võttegrupp käis Pranglil kui lumi ja jää veel maad katsid. Saateklipis astub üles mitmeid kohalikke saareelanikke, sealjuures külastati ka Prangli kooli, vaatamisväärsusi, sõideti vanas nõukaaegses veokas ja lükati kalapaati üle jää merre. Meile meeldis väga, kuidas saate alguses Eesti ja Läti kaardil on tähtsate pealinnade Tallinna ja Riia kõrval suurelt ära märgitud ka “Ile de Prangli”.

TF1, “Eesti ja Läti: värav Euroopasse

Talvine Prangli mererand

Talvine Prangli mererand

Välisministeeriumi külalised – esindajad pea kõigist Euroopa riikidest naudivad veoautokastis sõitu

Suvel käisid Prangli Reisidega saarel ka välisministeeriumi külalised Brüsselist. Ametnikud nautisid täiega veoauto kastis lehvivate juuste saatel sõitu tähtsaimate vaatamisväärsuste juurde. Kõige rohkem küsimusi tuli kindlasti Prangli kooli, hariduse, praeguse eluolu ja -korralduse kohta (arstiabi saarel, prügimajandus, avaliku ruumi korrashoid jne). Neid pani imestama, kui lähedal Tallinnale leidub nii teistsugust elu. Külaliste lemmikuks kujunes saarele omane lõunasöök – samal hommikul merest püütud lestast tehtud praad.

Autor: RusNature Adventure Blog. Kohalikud majapidamised Pranglis

Autor: RusNature Adventure Blog. Ainulaadse kiviaiaga talu Pranglis

Igaüks leiab Pranglilt midagi, mis tema meeli köidab. Olgu selleks inspireerivad liivarannad, kadastikud ja männimetsad, kohalik kodumajapidamine, sajandeid värvikat ajalugu ja tänapäeva eluolu, ainulaadsed vaatamisväärsused või kõige ehtsam saare toit! Võta Sinagi oma pere ja (välismaalastest) sõbrad, kolleegid kaasa ning avasta ehedat, eestimaist paradiisisaart Tallinna külje all.

2018-09-24T16:58:28+00:00 31. mai 2018|