Jaga postitust!

Jalgrattaga Prangli saarel. Milliseid kohti külastada?

Jalgrattaga Prangli saarel. Milliseid kohti külastada, millised paigad on ligipääsetavad?

See küsimus on tihti küsitud, siit leiad vastused ja soovitused.

Prangli saare peatee viib Kelnase sadamast kirikuni. Foto: Simo Sepp

Prangli saare peatee viib Kelnase sadamast kirikuni. Foto: Simo Sepp

Prangli saar on täpselt paraja suurusega (6.4 km2), et ühe päevaga rattaga läbi sõita. 
Kuigi elanikud ise kimavad saarel ringi tihti rohkem mootoratastega, on saar jalgrattaga hästi läbitav ja hoomatav, peamised teed on viidastatud ja liigelda on hea ja rahulik. Peamised vaatamisväärsused saab läbi sõita ca 3 tunniga, kui tahta avastada rohkem ja uurida saart põhjalikumalt, võib leida huvitavat vaatamist 5-6 tunniks. Teejuhiks saad valida digigiidi või uurida meie lehelt rohkem infot. Populaarseim ujumisrand Mölgi on Kelnase sadamast  30 minutit rattaga sõita, restorani on 10 ning poodi 10-15 minutit rattasõitu.

Prangli saare  teed on enamikus ulatuses jalgrattaga hästi läbitavad.
Keset saart kulgev kõvakattega peatee viib kirikuni. Peatee ääres paikneb enamik elumaju, Rahvamaja, kool, pood ja postkontor. Tee kulgeb läbi kolme ridaküla: Kelnase, Idaotsa ja Lääneotsa. Maastikukaitsealal (gaasipuurauk, Eestiranna mälestusmärk, Prangli punane kivi, lennukimootor) on rattaga hästi läbitavad metsateed. Kiriku ümbruses leiab metsiku  kadastiku, mille vahel looklevad teed vanade talukohtadeni ja lahtedeni. Loootsa loodus on imeline, kuid avarate liivaluidete vahel liikudes, tuleb ratast vahepeal käekõrval lükata.

Loootsa majaks, Prangli saar. Foto: Simo Sepp

Loootsa majaks, Prangli saar. Foto: Simo Sepp

Prangli saarel on jalgrattalaenutus, mis asub Kelnase sadamas.
Kuigi tulla saab ka oma rattaga (laevas tuleb rattapilet eelnevalt broneerida), on Kelnase sadamas rattalaenutus avatud kogu aeg.
Broneerimine käib kas interneti e-poest või telefoni teel (+372 53413109) ning tasumine on ülekandega. Tegemist on kontaktivaba laenutusega ning sadamas on olemas ka rattapump ja hooldusabi riistad eriolukordadeks. Kui rattaga midagi juhtub või millegipärast ratas ei sobi, saab selle lihtsalt ringi vahetada. Osadel ratastel on olemas lasteistmed, et kaasa saaks sõita ka kõige pisemad. Internetist broneerides saate tasuta kaasa digigiidi kasutusõigused.

Oma seltskonnale saab giidiga jalgratta matka tellida teile sobival kuupäeval.

Pranglile saab tulla perega, oma pundiga, klassiga, ettevõttega– kõigile leidub siin huvitavat tegevust!
Küsi julgelt lisa: info@pranglireisid.ee või helista 53413109, 56277057.