Jaga postitust!

Juulikuus Prangli saarele? Vähemalt 10 head pakkumist! Teater, kontserdid, reisid!

Prangli saart on kutsutud Põhja-Eesti paradiisisaareks. Prangli on Eesti saar, millel on autentne sadam ning kindlalt juurdunud traditsioonid, omanäolised üritused ja lahke saarerahvas. Tule juulis Pranglile, sest selleks on vähemalt 10 head põhjust!

Põhjus 1. Laulu- ja tantsupeo tuli jõuab Prangli saarele. 

Sel aastal süüdati tuli 1. juunil Tartus. Tuli liigub kuu aja jooksul läbi Eesti eri paikade, et siis jõuda lõpuks päev enne Laulu- ja tantsupeo toimumist Tallinnasse. Prangli saarele jõuab tuli 2. juulil, mil see liigub Kaberneemest Kelnase sadamasse, kus toimub pidulik tule vastuvõtmine. Toimub kontsert ning tuli antakse edasi Naissaarele. Tulest osasaamine on Prangli elanike jaoks uudne ning põnev sündmus. Loe lähemalt.

©M. Andreller. Prangli saar, Kelnase sadam

©M. Andreller. Prangli saar, Kelnase sadam

Põhjus 2. 5.juulil esineb ansambel Regatt! Prangli sadamakuur tähistab oma 5. sünnipäeva!

Meie lugu Prangli sadamakuuris “Noor Kaardivägi” sai alguse viis aastat tagasi, mil avasime sealse turismiinfopunkti ning kuuri üritusteks. Viie aasta jooksul on toimunud siin nii kontserte, teatrietendusi kui ka spordiüritusi. Tule naudi koos meiega vahvat pidu! Head pakkumised saarereisiks 5. juulil leiad siit.

Põhjus 3. Silver Sepp annab Prangli sadamas 12. juulil omanäolise kontserdi!

12. juulil leiab oma tee saarele Silver Sepp. Kaasas on tal naelapill, vanad jalgrattad ja kütusekanistrid kui ka näiteks Sisemaapurjekas, mille purje ta heiskab. Kontsert on kokku põimitud fantaasiapillide kõladest ning omaloomingust. Vaata saarereisi pakkumisi!

©Silversepp.ee

©Silversepp.ee. Silver Sepp

Põhjus 4. Murrame suve selgroogu 12.-14. juulil Kaluritepäevadel!

12.-14. juulil toimuvad lisaks Silver Sepa kontserdile saarel Kaluritepäevad, mis sel aastal kestavad terve nädalavahetuse! Laupäeval esineb Marju Länik. Pühapäevane päev on filmipäev! Näitamisele tulevad “Eestiranna” ainetel valminud dokfilm “Eestirand. Mälestused ja tänapäev” ning teinegi dokumentaalfilm “Ahto. Unistuste jaht”. Toimub suveteater, kalaroogade võistlus ning eistukiga sõudmise võistlus. Vaata Prangli Kaluritepäevade programmi!

©Prangli Travel. Kaluritepäevad Prangli saarel

©Prangli Travel. Kaluritepäevad Prangli saarel

Põhjus 5. Suveteater! Suveteater! Neljal korral juulikuus.

Suvelavastuses “Eestirand. Lootuse kursil” rullub lahti 1941. aastal aset leidnud traagiline sündmus, mille käigus inimesed hukkusid, kuid paljud said ka päästetud. Mis neil päevil täpsemalt juhtus? See selgub teatrietendusest, mis lavastus esimest korda Pranglil 2018 suvel. Sel aastal 12., 13., 19. ja 20. juulil Prangli saarel, 5. ja 6. augustil restoranis Ruhe ning 7. ja 8. augustil Viimsi Rannarahva Muuseumis. Peaosades Külli Reinumägi ja Egon Nuter.

Prangli saare suveteater

Prangli saare suveteater “Eestirand. Lootuse kursil” noored näitlejad

Põhjus 6. Pranglile kohvikutepäevale 27. juulil!

27. juulil ärkavad Prangli saare külatänavad ellu ning kohalikud pakuvad oma parimaid hõrgutisi, sest toimub kohvikutepäev! Lisaks teistele Prangli suveüritustele on ka kohvikutepäev juba mitu aastat toonud saarele palju huvilisi, kes soovivad kohalikke roogasid proovida. Nende seast leiab nii kalasuppe, pirukaid kui ka magusaid koogikesi. Õhtu lõpeb suvise tantsupeoga ansambliga Sunlight Prangli Rahvamajas. Küsi pakkumisi transpordiks ja majutuseks info@pranglireisid.ee.

Põhjus 7. Hülged tulevad end näitama, hülgevaatlused pühapäeviti!

Alustame oma mereretke Kaberneeme sadamast, sest hülgeid saab näha Malusi saarestikus. Loodusreisi käigus paitame hüljeste kõrvu klassikalise muusikaga, räägime teele jäävatest väikesaartest ning tutvustame Eestis elavate hüljeste eluolu. Broneeri hülgereis!

Hügevaatlus. Gennaadi Shleev

©G. Shleev. Hülgevaatlusel tulevad hülged end näitama

Põhjus 8. Päevareisid Prangli saarele! Moodusta oma grupp või liitu mõne teise grupiga!

Päevareisid Prangli saarele toimuvad igal nädalal E, T, N, L ja P. Hinnas meretransport, lõunasöök, saareekskursioon. Räägime vahvaid lugusid, sõidame autokastis ja tutvume saare vaatamisväärsustega. Broneeri omale üks mõnus päevareis Prangli saarele!

©Hasso Hirvesoo. Prangli kalurikülad

©H. Hirvesoo. Prangli kalurikülad

Põhjus 9. Saar on piisavalt armas ja pisike, et seda saab avastada jalgrattaga! Kaaslaseks virtuaalgiid!

Jalgrattaga Prangli saare avastamine on lihtne. Rattalaenutus asub otse sadamas asuvas kultuurikuuris ja turismiinfopunktis “Noor Kaardivägi”. Saar on piisavalt väike, et sellele rattaga tiir peale teha. Pranglil on ilusad männimetsad, maalilised liivarannad ning ehedad kalurikülad, mis kõik avastamist väärivad. Lisaks anname sulle rataste rentimisel TASUTA kaasa ka saare virtuaalgiidi, mis annab infot ja aitab olulised kohad üles leida. Vaata lähemalt!

Põhjus 10. Kollektiivi või ettevõttega on saarel hea olla!

Prangli saar on suvepäevade pidajate jaoks üks meelispaiku tänu oma ilusatele liivarandadele ning mõnusale keskkonnale. Prangli Reisid on juba mitu aastat olnud üks populaarne suvepäevade korraldaja, kes laseb teil saarel olemist nautida ja aja rahulikult maha võtta ning korraldab teie eest kõik ära. Nädalasisestele tulijatele on hinnad soodsamad! Lisaks saaretuurile autokastis on võimalik korraldada erinevaid meeskonnamänge, rentida SUP-laudu või jalgrattaid, külastada lähedalasuvaid väikesaari, rentida ajaloolist sadamakuuri seminari või erapeo tarbeks ning palju muud! Vaata lähemalt ja küsi lisa!

St. Gobain suvepäevad Prangli saarel 2018. Reigo Ahvena trummimängu töötuba

St. Gobain suvepäevad Prangli saarel 2018. Reigo Ahvena trummimängu töötuba