Jaga postitust!

Klassiekskursioonid Prangli saarele – mida soovitame?

Prangli saar on põnev paik, kuhu soovitame tulla igas vanuses lastele. Algklasside lastele sobib pigem ühepäevane saarereis, suuremate lastega võib kaaluda ka kahepäevast ööbimisega saareseiklust. Klassiekskursioonide aeg, juuni algus, võib saarel olla tihe, mistõttu soovitame klassireisi broneerida varakult.

TOP 3 tegevust, mis õpilastele Prangli saarel teha meeldib:

  1. Veoautokastis sõitmine
  2. Mere ääres olemine
  3. Aktiivne ajaveetmine, näiteks aaretejahi mängimine või teatevõistlustel osalemine

Sageli küsitakse meilt küsimusi laevasõidu, parkimise ja ööbimise kohta, aga ka näiteks aktiivsete tegevuste kohta, mida lastega saarel teha võiks. Oleme klassiekskursiooni korraldajate abiks kokku pannud korduma kippuvad küsimused, mida enim õpetajate ja lapsevanemate poolt enne saareletulekut küsitakse:

  1. Kuidas meresõit on korraldatud?

Laevasõit Pranglile kestab 1 tund ning laev väljub Leppneeme sadamast. Kui soovite tulla kogu klassiga korraga või lastevanematel ei ole võimalik lapsi Leppneeme sadamasse tuua, soovitame meie kaudu kooli ette tellida bussi, mis lapsed turvaliselt kohtumispaika toimetab. Kaugematest Eestimaa nurkadest tulijad saabuvad Leppneeme tavaliselt oma tellitud bussiga.

  1. Mis siis saab, kui on torm?

Seda, et laevaühendus tuule tõttu katkeb, juhtub väga harva. Kui see siiski peaks juhtuma, anname sellest teile kindlasti piisavalt ette teada (tavaliselt 48h varem). Sel juhul on võimalik saarereisi kuupäeva muuta või reis tühistada.

  1. Kui pikk on ekskursioon ja kas see lastele meeldib?

Meie giidid on rõõmsameelsed ja lastega harjunud. Paljud meie giidid töötavad lastega ka väljaspool Prangli saart ja viivad läbi õuesõppe retki. Saaretuuri sisu valik sõltub paljuski laste vanusest. Väiksematele lihtsamad ja suurematele keerulisemad jutud. Saaretuur kestab tavaliselt ca 2,5 tundi.

  1. Milliseid ööbimiskohti pakume Prangli saarel?

Prangli saarel on võimalik ööbida erinevates turismitaludes. Toad on tavaliselt neljakohalised. Võimalik on juba enne tulekut teha lastele majutusplaan, kes kellega ühes toas on. Majutused pakuvad ka toitlustust, menüüd saame ette saata ning toidud saab ette tellida.

  1. Kas majutusasutustes on olemas magamiseks vajalikud voodiriided?

Jah, majutusasutustes on voodiriided olemas. Telgis ööbides tuleks aga lisaks telgile magamisasjad ja madratsid ise kaasa võtta.

  1. Mida veel lastega saarel teha?

Pakume erinevaid mänge (teatevõistlused, aardejaht jpm) , samas soovitame alati jätta lastele saarel viibimiseks ka piisavalt vaba aega, et loodust nautida ja lihtsalt mere ääres olla. Kaasa võib võtta palli või laenutada selle meie käest. Saarel on ka uus ja uhke spordiväljak, mille kasutamine on tasuta ning kus saab palli mängida. Majutuste juures on samuti palliplatsid. Juunikuus on meri tihtipeale veel jahe ning ujuma soovitame minna ainult õpetaja nõusolekul.

  1. Mis siis saab kui mõni laps on registreeritud saareekskursioonile, aga siiski tulla ei saa?

Palume sellest vähemalt 24 h enne märku anda. Kahjuks viimasel hetkel enam laevapileteid ega muid broneeringuid tühistada ei saa. Kõik broneerimise ja tühistamise tingimused saadetakse õpetajale broneerimisel ning soovitame neist kinni pidada. Erandiks on, kui tegemist on haigusjuhtumiga, haigetel lastel me ekskursioonile tulla ei luba, küll aga palume ette öelda hiljemalt eelmisel õhtul, kui keegi on haigestunud. Tühistamistel ja broneerimistel arvestame erinevate riiklike piirangutega ning kui COVID19 olukorra tõttu klassiekskursioonile minna ei saa, tasutakse raha 100% ulatuses tagasi või leitakse uus toimumiskuupäev.

  1. Kas saarel on pood?

Jah, saare keskel asub Prangli pood, mis on suvel avatud igapäevaselt. Lisaks asub Prangli poe läheduses ka suveniiripood.

Klassiekskursiooni broneerimine ja lisainfo meie kodulehel või info@pranglireisid.ee.

Vaata lähemalt, miks tasub klassiga Prangli saarele tulla:

Foto: Kadi-Liis Koppel