Jaga postitust!

Uued klassiekskursioonide marsruudid! Klassiga loodusesse või vanalinna.

Õues viibimine parandab laste keskendumisvõimet ja teeb tuju heaks. Eestis on tohutult ilusaid paiku, kuhu klassitäie lastega aega veetma minna. Imeilus vanalinn, rabad, saared, loomapargid ja palju muud, mis laste pilgud nutiseadmetelt eemale viivad. Lastega läheme loodusesse igal aastaajal. Ütle vaid sobiv sihtpunkt ja meie korraldame ülejäänu sinu eest!

1. Elamusekskursioon lastele Tallinna vanalinnas

Selle vanalinna lastetuuri käigus pajatavad vahvates keskaegsetes kostüümides giidid põnevaid legende keskaegsest Revalist. Giidid kaasavad lugude jutustamisel ka lapsi. See aitab nende tähelepanu hoida ning samal ajal edasi anda teadmisi vanalinnast. See on uus ja mänguline viis Tallinna vanalinna kogeda. Tegemist on uhiuue klassiekskursiooniga, mida pakume vahemikus 1.-21. detsember 2019!

©Tales of Reval. Ekskursioonid klassidele Tallinnas

©Tales of Reval. Vahvad giidid kaasavad lugude jutustamisel ka lapsi

2. Rabamatk Kõnnu Suursoos

Ekskursioon koolidele Kõnnu Suursoosse on hea viis lapsed loodusesse viia. Selle matka teevad maaliliseks arvukad laukad ning asjaolu, et see raba on vähem tuntud kui näiteks Viru raba. Noorematele jalgsimatk, mille teeb lihtsamaks Kõnnu Suursoos asuv laudtee. Vanematele soovitame räätsamatka. See on põnev, sest räätsadega pääseb rabas ligi kohtadele, kuhu tavasaapaga minna ei saa. Läbitava distantsi valime vastavalt aastaajale ja laste vanusele. Rabas matkame aastaringselt! Soovi korral meie poolt kõhutäide ning külmema ilma korral soojendav tassike teed.

©A. Teede. Räätsamatk Eesti soos

©A. Teede. Räätsamatka käigus pääseme soos kõikjale

3. Klassiekskursioon Vooremaal

Ekskursioone õpilastele on Eestis võimalik teha ka Vooremaal, kus seikleme koos toreda matkajuhiga. Avastame Vooremaa ilusaid paiku ja vaatamisväärsusi. Räägime legende sealse maastiku tekkimisest ehk teeme tutvust Kalevipoja kätetööga. Külastame Elistvere loomaparki ja kohtume põnevate metsloomadega. Lõunal saame kõhutäidet kohalikus Õuna puhketalus. Vooremaa klassiekskursioonile on võimalik tulla aastaringselt.

©M. Lind. Elistvere loomapark

©M. Lind. Elistvere loomapark

4. Klassiekskursioon Lahemaa Rahvusparki

Tutvume Lahemaa Rahvuspargi klassireisi käigus Eesti loodusega. Esmalt külastame Jägala juga, misjärel suundume Sagadi mõisakompleksi. Sealne metsamuuseum on eraldi laste jaoks välja töötanud vahva mängulise tegevusprogrammi puude ja metsaandidega tutvumiseks. Sööme lõunat ning teeme lõpetuseks matka ilusatel Oandu loodusradadel. Matkaraja valime vastavalt aastaajale ning laste vanusele. Klassiekskursioonid Lahemaale toimuvad aastaringselt.

©I. Matkeevits. Lahemaal on ilus igal aastaajal

5. Klassiekskursioon Prangli saarele

Prangli saar on üks Eesti autentsemaid saari. See Eesti põhjapoolseim aastaringselt asustatud saar võtab külastajaid vastu aastaringselt, kuid parim aeg saare külastamiseks on maist oktoobrini. Mereretk Pranglile on laste jaoks meeleolukas. Veelgi meeliergutavamaks on selle koolireisi käigus kujunenud saareekskursioon nõukogudeaegses kastiautos. Peale ekskursiooni naudime saare kohalike poolt küpsetatud toitu ning rahumeelset keskkonda. Räägime põnevaid lugusid saare ajaloost ning praegusest elu-olust. Saame teada, kas Pranglil on mõni valgusfoor ning mitu last käib kohalikus koolis.

©M. Poolamets. Saareekskursiooni teeme nõukogudeaegses kastiautos

6. Hülgevaatlusretk Malusi saarestikku

Hülged on armsad veeimetajad, keda on võimalik näha peale lühikest mereretke Malusi saarestikku. Selle kooliekskursiooni käigus räägime lähemalt Eestis elavate hüljeste elu-olust ning teelejäävatest väikesaartest. Kohale jõudes meelitame hülgeid ligi muusikaga ning vaatleme, kuidas hülged kividel peesitavad või meres ujuvad. Hülgeid on parim vaadelda rahuliku ilma korral maist oktoobrini.

©M. Poolamets. Midagi teistsugust - ettevõttega hülgevaatlusele! Hülged näitavad end Malusi saarestiku lähedal.

©M. Poolamets. Midagi teistsugust – klassiga hülgevaatlusele!

Põnevaid ja uudseid klassiekskursioone õpilastele on küll ja veel! Sinul jääb üle vaid sobiv sihtpunkt välja valida ning meiega ühendust võtta. Laste lõbus tuju ja uued teadmised on garanteeritud! Loe kõikide Prangli Reiside poolt korraldatavate klassiekskursioonide kohta lähemalt SIIT.