Jaga pakkumist!

Aastaringne võlumaa Pranglil. Avatud igal aastaajal.

Prangli saar on olnud eestlastele, väliskülalistele ja meremeestele tuntud suvise sihtkohana, kuid selle võlu on tajutav ka talvel ja aastaringselt. Kui soovite kogeda tõelisi põhjamaiseid seiklusi, on Prangli saar selleks ka ideaalne koht. Mugav puhkus või lõõgastava nädalavahetus ootab Prangli saart avastama, lumises metsas seiklema ja jäistel randadel jalutama. Talvisel ajal sõidab kohalik parvlaev kaks korda päevas Viimsi lähedalt Leppneeme sadamast Pranglile ja tuleb kaks korda tagasi.

Suvehooaja väliselt on saarel palju vaiksem, mistõttu on see ideaalne koht, kus omaette ringi jalutada, ürgset loodust pildistada ja kõigest eemal olemise rahulikku tunnet nautida. Saarel on aastaringselt veel palju seiklusi – omapäraste väikeste kalurikülade külastamine, männimetsades värske õhu nautimine – ja miks mitte isegi pidada talvist piknikku mõnes Prangli maalilises rannas? Nii nagu suvelgi, saab ekskursiooni broneerida jalgsi või autoga.

©Reelika Virunurm. Lumine lennukimootor Prangli metsas.

Jalutuskäik läbi Prangli männimetsade talvises värskes karges õhus noorendab vaimu, viib argimured ning lõõgastab täielikult. Kõik on kaetud sädeleva lumega ja tõenäoliselt kõnnite tundide viisi vaikuses. Ainsad loomad, keda saarel näha on, on kohalikud koerad ja hea õnne korral ka jää ületanud kaval rebane, kes samuti soovib saart külastada 🙂 Kõik saare rannad on teie päralt ja suurepärased vaated kutsuvad kõiki loodusfotograafia austajaid suurepäraseid fotosid tegema.

©Annika Prangli. Talvine lõunarand.

Jalutades komistate paljudele uudishimulikele nähtustele, mille saare ajalugu on maha jätnud – II maailmasõjast pärit mahajäetud lennukimootorid, maagaasi allikad ja majesteetlikud rändrahnud, millele ronida (ettevaatust, neil võib olla maagiline jõud!) Veel ühel Prangli saarel aset leidnud ajaloolisel sündmusel, Eestiranna laevahuku sõjaaegsel tragöödial, on mere ääres oma mälestusmärk.

Prangli saarele tasub kindlasti tulla mitmeks päevaks, pikaks nädalavahetuseks või miks mitte isegi terveks nädalaks, et täielikult välja puhata. Kõige rohkem lõõgastust pärast talviseid seiklusi pakub uhiuus Prangli Loodusenergia maja. Prangli sadamast vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel asuv Loodusenergia Maja asub mere ääres ning pakub isegi talvel hingekosutavat merevaadet oma magamistubadest ja terrassilt. Uhiuue Prangli Energiamaja allkorrusel on neli magamistuba ja ülemisel korrusel imeline merevaatega puhkeruum. Kogu maja on otsast lõpuni ehitatud ainult looduslikest materjalidest ja on energiasäästlik, nii et hoolitsete looduse eest ainuüksi lihtsalt seal viibides! Majas sorteeritakse ja taaskasutatakse hoolikalt prügi ning toodetakse elektrit päikesepatareidest.

©Reelika Virunurm. Loodusenergia maja talvel.

©Meeli Laidvee. Loodusenergia maja köök ja elutuba teisel korrusel.

Päikesetõusu ajaks saab ärgata merevaatega ühes alumise korruse magamistoas ja hommikukohvi juua sama hingematva vaatega terrass-rõdul – mitte kusagil saarel ei saa te ööbida nii lähedal merele.

Tõelist lõõgastust, rahu ja vaikust leidub selles mereäärses majas igaühe jaoks – saab lugeda, mänge mängida, koos süüa teha ja end kuninglikult välja magada. Maja sobib eriti hästi seltskondadele kuni 8 inimest, paaridele, peredele ning sisaldab ligipääsuvõimalusi ka puuetega inimestele.

Puhkajad saavad laenutada tõukekelke ja jalgrattaid. Sauna saab lahkete naabrite juures!
Info reiside kohta Prangli saarele: info@pranglireisid.ee.