fbpx

Ühisturundusprojekt Viimsis, Pranglis ja Neemel – film “Eestirand. Mälestused ja tänapäev”

2018. aastal käivitus Põhja-Harju Koostöökogu Leader toel ning MTÜ Prangliranna eestvedamisel projekt, mille eesmärk on ajaloovõtmes tutvustada ja tänapäevaselt turundada ajalooliseid rannaäärseid piirkondi Jõelähtmel ning Viimsis. Selle käigus uuriti ja illustreeriti laeva “Eestirand” hukuga seotud sündmusi, mis toimusid Neemel ja Prangli saarel 1941. aastal. Valmis teemakohane dokumentaalfilm. Piirkondades käis ajalugu taasavastamas saade “Merevaade”.

Augustis 2018 käis Jõelähtmel ja Viimsis saade “Merevaade”

Esimesena jõudsid eetrisse Viimsi ning Prangli saare saatelõigud (8. augustil 2018), mida saad järele vaadata SIIT. Järgmises saates nädal hiljem (15. augustil 2018) tõi “Merevaade” vaatajateni saatelõigud, mis filmiti Neemes ning Viimsi Rannarahva Muuseumis. Neid saad vaadata SIIT. Saade jõudis umbes 80 000 – 100 000 televaatajani.

30. oktoobriks 2018 valmis film “Eestirand. Mälestused ja tänapäev”

Suvisel perioodil koguti Viimsi ja Jõelähtme valdades Eestiranna laeva hukuga (1941) seotud mälestusi ja materjali.  Emotsionaalne ning sisukas dokumentaalfilm toob vaatajateni laeva hukuga seotud kohad ja põnevad intervjuud inimestega, kes põhjaranniku suurt päästeoperatsiooni veel mäletavad.

©Andreller. Prangli saare elanik jagab mälestusi laeva “Eestirand” hukuga seotud sündmustest.

  • “Eestirand. Mälestused ja tänapäev” esmaesitlus toimus Viimsi Rannarahva Muuseumis 30. oktoobril 2018
  • Filmi Prangli saare esilinastus toimub 14. juulil 2019 kell 13 kaluritepäeva tähistamise käigus
  • Filmi Neeme esilinastus toimub 18. aprillil 2019 kell 18 restoranis Ruhe. Üritus toimub tasuta!
  • Filmi on võimalik vaadata Viimsi Rannarahva Muuseumis
  • Online’is saab filmi “Eestirand. Mälestused ja tänapäev” vaadata SIIT!

Filmi esilinastus Rannarahva Muuseumis 30.oktoobril 2018

EV 100 sündmuste raames toimub paralleelselt projektitegevusega suvelavastuse “Eestirand. Lootuse kursil” etendamine

Suveteater etendub nii Prangli saarel kui projektipartnerite (Viimsi Rannarahva Muuseum ja restoran Ruhe) juures 2019. aasta suvel. Vaata lähemalt: Suveteater “Eestirand. Lootuse kursil” 2019 suvel. Etenduse paigad on valitud toimunud sündmuse kontekstis: päästeoperatsioon, millest meie lugu räägib, leidis aset Pranglil ja Neemes. Rannarahva Muuseum on kaasatud projekti kui rannarahvaajaloo uurija ja tutvustaja.

©Eva Kalbus. Suveteater “Eestirand. Lootuse kursil” Prangli sadamakuuris. Vasakult: Reemus Tõniste, Hanna-Ly Aavik ja Mattias Nurga, taustal Ingrid Noodla.

Projektijuht: Annika Prangli,  pranglia@gmail.com, telefon 53413109

Suveteater “Eestirand. Lootuse kursil” reklaamklipp. Autor Marko Poolamets

2019-08-01T11:04:39+00:00 13. detsember 2018|