Jaga postitust!

4 saladust, miks minna talvel Prangli saarele

Prangli on tuntud mereäärne koht firma suvepäevade ja ettevõtete motivatsiooniürituste pidamiseks. Samuti armastatakse siin suvel matkata ja erinevate seltskondadega kastiautoekskursioonil käia. Suvel veedetakse Prangli saarel unustumatuid päevi ja käiakse vahvatel suveüritustel. Kui suvi lõpeb, vaikib veoautomürin, restoraniterassi lauad viiakse talvekorterisse, sadamakuur suletakse, mootorpaadid tõmmatakse kaldale… ning saabub kõrvulukustav vaikus. Vaikus, mille sarnast mandril ei kuule. On ainult mõnus merekohin.

Põhjus number 1,

miks talvel Prangli saarele tulla, on imepärane vaikus ja eraldatus, millel on teraapiline omadus meeli rahustada ja mõtteid värskendada. Tõsi ta on, et sügis-talvel on Prangli saar rohkem tuulte meelevallas, kuid kindlasti mitte ligipääsmatu. Ületalve majapidamisi, kus tuluke aknas põleb ka pimedal ajal, on kümneid. Aastaringselt töötab kool, pood ja rahvamaja. Liinilaeva graafik võimaldab Prangli saarele ligipääsu igapäevaselt.

Prangli saar talvel.

Prangli saar talvel. Meri aurab ja kuulda vaid lainete kohinat.

Prangli saarel töötab Kelnase sadam ka talvel.

Prangli saarel töötab Kelnase sadam ka talvel.

Prangli saarel elatakse aastaringi.

Prangli saarel elatakse aastaringi.

Põhjus number 2,

miks Prangli saart talvel külastada, on oma silmaga näha ja tunnetada põhjamaist imet, kus polaarkaru rahuga looduse meelevalda nautides Eestis elatakse. Ja lihtsalt imestada ja imestada, et ka Läänemere saartel, mis kliima poolest just palmisaartega ei sarnane, on talvel elu võimalik ning kahtlemata vajalik.

Prangli saarel saab Eesti talve nautida matkates

Prangli saarel saab Eesti talve nautida matkates.

Saarekülalise küsimuste hulka satub pea alati siiras huvi, et mida inimesed talvel saarel teevad? Naiste hulgas on käsitöö pop. Kangasteljed on vaibakudumiseks rahvamajas üleval, käib ka usin sokikudumine ja küünalde valmistamine. Kui meri lubab, lähevad mehed forelli püüdma. Mismoodi see maitseb ja välja näeb? Kindlasti hoopis teistsugune kui Selveri või Rimi lettidel.

Põhjus number 3,

miks tulla Prangli saarele talvel, on lihtne ja maitsev kodusöök turismitaludelt.
PS! Isegi siis kui on talvel uksed majutuseks kinni pandud, leitakse võimalus head saare toitu pakkuda. Lihtsalt tuleb ette kokku leppida.

Põhjus number 4,

Prangli talvine loodus on eriline! Saare loodus on päevaseks matkamiseks kõike muud kui igavapoolne: kilomeetreid liivarandu, kadastikku ja männimetsa. Tuule, merevee ja pakase koostöös valminud maalilised merejääkujud kividel ja rannataimestikul, on midagi, mis on iga kord uus ja huvitav!  Valgus, mis mängib  aastaegadest sõltuvalt lühematel päevadel sootuks teistmoodi merekesksel maalapil kui suvel või mandril, on huvi äratanud mitmete profifotograafide seas. Prangli talviste päevade imeliselt värvikad päikeseloojangud ja päikesetõusud, on justkui ajastatud laevagraafikuga. Laev väljub Leppneemest kui päike tõuseb, laev lahkub Pranglilt kui päike loojub. Päevane reis Pranglile on paras loodusmatkaks. Lume saabudes kulgeb mööda suviseid vaatamisväärsusi suusarada.

PRangli loodus on ka talvel eriline.

Prangli loodus on ka talvel eriline.

Tagasiside rõõmsatelt klientidelt: 

“Soovisime külastada Eesti saart ning otsustasime minna Prangli Reiside abiga Prangli saarele. Meil on tohutult hea meel, et me seda tegime. Iga sekund oli seda väärt. Prangli saar on talvel ilus ja vaikne. Tänu Prangli külastusele novembris kogesime, kuidas ka talvel on väikesel Eesti saarel elu võimalik. Meie giid oli suurepärane, kel oli vastus igale meie Prangli küsimusele. Imeline päev!”

PRangli imeline talvine loodus

Prangli imeline talvine loodus

Talvel Prangli saarele

Prangli Reisid korraldab päevaseid loodusmatku saarele koos meretranspordi ning toitlustusega ja soovikorral vahva meeskonnategevusega detsembrist märtsini. Küsi pakkumist: annika@pranglireisid.ee. Telefon: 53413109.
Kiika ka meie Prangli saare matka ja sauna päevareisi siin.