India, Jamaica, Kuuba ja Itaalia Prangli saarel. Tarrvi Laamanni kunstinäitus

Prangli saarel, Kelnase sadamakuuris on avatud Tarrvi Laamanni kunstinäitus “Rannad ja rütmid”, mis on inspiratsiooni saanud Indiast, Jamaicalt, Kuubalt ja Itaaliast.

Tuntumaid reggae-kultuuri eestvedajaid Eestis

Tarrvi Laamann (s. 1973) on kunstnik, DJ ja tuntumaid reggae-kultuuri eestvedajaid Eestis. Laamann on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia magistriõppe graafika erialal (2000). Alates 1998. aastast on Laamann korraldanud reggae-kultuuri tutvustavaid ürituste sarja Bashment.

Kunst, mis kiirgab positiivsust ja õnnelikkust

Eksponeeritava loomingu algimpulsid pärinevad kunstniku reisidelt üle terve maailma – maaliseeriad on alguse saanud Indias, Kuubal, Jamaical ja Itaalias. Reisid mujale on lisanud kirkaid värve, lõhnu, maitseid, soojust, rütme ja tunde nagu oleksid puhkusel. Kogu see värvirohkus ja eksootika kombineerub iluks, mis on rohkem spirituaalne kui dekoratiivne. Laamanni teosed kiirgavad positiivsust ja õnnelikkust; see on tema viis maailma parandada. (NOAR)

Tarrvi Laamann. Kunstinäitus avatud Prangli sadamakuuris

Tarrvi Laamann. Kunstinäitus avatud Prangli sadamakuuris

Reisiemotsioonidest ja näituse valmimisest räägib Laamann: «Minu jaoks on kõik need kohad kultuurilises mõttes saared, ka need, mis seda geograafiliselt pole. Kohapeal viibides on tavaliselt emotsioon nii võimas ja värske, et koju jõudes lasen lõuenditel ja impulsil väheke settida, seedin ja töötlen infot ning alles siis loon kontseptsiooni ja lõpuks annan teostele viimase lihvi. Enamasti on emotsioone ja värsket infot nii palju, et seda ühte maaliseeriasse on raske mahutada, seega olen luubi alla võtnud mind rohkem kõnetanud mõnusamad kultuurilised äärealad ja lahesopid.» (Postimees)

Maalide loomise protsessi kaasatud ka lapsi

Indias valminud maaliseeria puhul on maalide l