fbpx
  • MÕTTEVAHETUS BALLETISAALIS / DISCUSSION IN A BALLET HALL Akrüül lõuendil / Acrylic on canvas 135 x 200 cm 2015

August Künnapu kunstinäitus Prangli sadamakuuris

Prangli saare Kaluritepäeval, laupäeval 7. juulil kell 13.00 avatakse Prangli Sadamakuuris omalaadne kunstinäitus – August Künnapu maalinäitus “Elu”. Kunstnikule meeldib peale linnagaleriide teha näitusi ka Eesti saartel. Lisaks Saaremaale ja Hiiumaale on ta seni eksponeerinud oma töid ka Ruhnu Kultuuriaidas. Kuna Künnapu armastab teha näitusi saladuslikel Eesti väikesaartel, siis nüüd on kätte jõudnud Prangli aeg.

Eksistentsiaalse sügavusega erksavärvilised ja elujaatavad maalid

Prangli sadamakuuri näitusel on valik Künnapu viimaste aastate eluolulisi töid. Väljapanek uurib erinevaid aspekte inimeste elus – argielu rituaale, sportimistavasid, nähtamatuid eluhoovuseid. Seda, kuidas inimesed on väga erinevad, kuid samas justkui üks organism. Näitusel on eksponeeritud kümmekond suuremat akrüülmaali, sealhulgas eelmisel aastal valminud peretriptühhon. Tööd on erksavärvilised ja elujaatavad, kuid samas ei puudu neis ka eksistentsiaalne sügavus. Näitus uurib eelkõige inimest ja tema olemust universaalsemas mõttes.

Oma põlvkonna üks kirglikumaid maalijaid

August Künnapu (s 1978 Tallinnas) on õppinud 1996 – 1997 Eesti Humanitaarinstituudis, 1997 – 2002  Eesti Kunstiakadeemias arhitektuuri ja 2000 kujutavat kunsti Slade’i kunstikooli suvekoolis Londonis. Ta on oma põlvkonna üks kirglikumaid maalijaid, kes portreteerib oma värviküllases loomingus inimeste, loomade ja majade hingesid.

2007 oli ta Konrad Mäe maalipreemia ja 2018 Kristjan Raua preemia laureaat. 2005 – 2011 toimetas Künnapu ajatut kultuurilehte “Epifanio”. Kunstnik on teinud alates 2001 isiknäitusi Tallinnas, Tartus, Tamperes, Manilas, Riias ja Berliinis ning osalenud alates 1996 grupinäitustel Põhja- ja Baltimaades, Saksamaal, Taiwanis, Venemaal ja Inglismaal.

Tema töid on Eesti Kunstimuuseumi, Tartu Kunstimuuseumi ja Viinistu Kunstimuuseumi kogudes ning erakogudes Euroopas. Ta on maaliraamatute “August Künnapu” (2007), “Elujõgi” (2013) ja “∞” (2018) autor.

August Künnapu maalinäituse avamine Prangli sadamakuuris

August Künnapu. (Foto: Meelis Tammemägi)

Kunstinäituse avamine 7. juulil  Prangli sadamakuuris “Noor Kaardivägi”

Väljapanekuga on võimalik tasuta tutvuda 7. juulist 5. augustini, 2018 sadamakuuri lahtiolekuaegadel.

Väljapaneku pidulik avamine toimub 7. juulil Prangli Kaluritepäeval kell 13.00 sadamakuuris “Noor Kaardivägi”. Kaluritepäeval toimub sadamas ka palju teisi üritusi: eistukiga sõudmise ja kalaroogade võistlus, laste joonistusvõistlus. Sadamakuuris on terve päev avatud ka Kalakohvik. Vaata lähemalt siin.

2018-09-24T16:15:13+00:00 4. juuli 2018|