Jaga postitust!

Prangli Jooks 2018 – rekorditerohke spordisündmus

Laupäeval, 5 mail, toimus Prangli saarel üks eriline rahvaspordisündmus. Prangli Jooks võttis aset juba neljandat korda. Oleme rõõmsad, et tervislik eluviis ja sportimine on kutsunud huvilisi osalema Prangli Jooksul nii saarelt kui ka mandriltki. Siin on meie 2018. aasta rekordilisest Prangli Jooksust kokkuvõte.

Rekordarv osalejaid

Iga aastaga on Prangli Jooksu osalejate arv kasvanud. Nii ka sel aastal oli osalejaid rohkem kui varem. Osalejate seas seas oli nii mehi, naisi, noori, natukene nooremaid ja päris pisikesi. Kui eelkooliealised pistsid rindu 150 meetriga, noored võtsid mõõtu 3 km, siis mehed, naised jooksid 5 kilomeetrit.

Esimese koha rekordaeg

Veel enne pole Prangli saarel nii kiiret jooksjat nähtud kui seda oli Aleksander Kuleshov, kes vihises silme eest mööda kui kuul. Kui eelmise aasta parim tulemus 5 km distantsil kõikide jooksjate arvestuses oli 19.19,55, siis sel aastal oli kiireimaks ajaks 17.13,4. Ka naiste esimese koha saavutanud Mare Padu aeg 22.19,6 on kõva sõna! Mõne lapse jaoks oli see päris esimene kord üldse jooksuüritusest osa võtta. On ju seegi oluline saavutus. Meil on tohutult hea meel, et esimeseks jooksuvõistluseks sai valitud just Prangli Jooks.

Marika Linholm. Esikolmik

Marika Linholm. Esikolmik

Palju tasemel auhindasid

Auhinnad said kõikide vanuserühmade mehed ja naised, lapsed, noored, kes jooksid end esimesele kolmele kohale. Auhindade seas olid muidugi karikad ja medalid (Prangli Puukoda), kuid lisaks neile said õnnelikud võitjad mitmeid kinkekaarte (Ülesaare kämping, Prangli kämping, Prangli Reisid, Piia Eller meigi- ja soenguteenused, Prangli saare-resto), pileteid Sõjamuuseumisse, Viimsi Rannarahvamuuseumisse, Viimsi Spa’sse, Prangli saare fännisärke, armsaid vilditud hülgeid, Mikaado kinkekotte ning muud head ja paremat Viimsi vallalt. Täname kõik toetajaid!

Toetajad: Prangli Reisid, Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapital, Eesti Sõjamuuseum, Viimsi vald, Rannarahvamuuseum, MTÜ Prangliranna, Prangli PuukodaPrangli kämping,  Piia Eller meigi- ja soenguteenusedÜlesaare kämpingSaareRestoDevin Eesti, Mikaado, Tallinn Viimsi SpaPrangli kämping.

Marika Linholm. Valmistumine stardiks.

Marika Linholm. Valmistumine stardiks.

Suvehooaeg lahti joostud

Aitäh kõigile tublidele osalejatele ja toetajatele! Aitäh kõigile, kes aitasid sündmuse kordaminekule kaasa! Ka järgmisel aastal on kindlasti oodata Prangli Jooksu, mis 2019. peab pisikest 5ndat juubelit. Lubame, et igal järgneval aastal on meie spordiüritus veel parem, ilusam ja ägedam. Prangli Jooks on iga aastane spordisündmus, mis lööb lahti suvehooaja Prangli saarel. Ka sel aastal on saar oma uksed avanud (loe: praamiliiklus on tihedam) ning päike juba kutsub teid üht väikest, suvist saarepuhkust veetma.

Vaata, mis üritused sel suvel Prangli saarel toimuvad ja tule meile külla.