Prangli Reisidel täitus 7 aastat reisikorraldajana

Prangli Reisid tähistab 15.detsembril, 2017. aastal oma seitsmendat sünnipäeva!

On vaikne jõuluootuse aeg. Õige aeg, et vaadata tagasi seitsme aasta jooksul sündinule ning tervitada ja tänada kõiki, kes sel ajal on Prangli Reisidega seotud olnud. Teeme seda maagilise seitsme võtmes ning jagame kaasmeenutajatele sünnipäeva puhul kingitusi.


Viimase 7 aasta kõige küsitum küsimus ja kingitus sünnipäevaks! 

Kuidas saab olla, et firma juhil ning saarel on sama nimi, Prangli? Seda küsimust on küsitud ja vastatud erineval moel vähemalt 77 korda. Aga teeme seda hea meelega veel.

Sattudes 1996ndal aastal esmalt Prangli saarele, pärast Prangli nimelisele mehele, hiljem sattudes õigel ajal olema õiges kohas… Usaldasin elu loomulikku kulgu ning nii sündiski firma Prangli Reisid, kaubamärgiga Prangli Travel. Seda mitte juhuse tahtel, kellegi sunnil või pulli pärast, aga suure tõenäosusega pimestatuna Prangli saare ilust.

Igal juhul on tegemist 7 aastat tagasi endale tehtud kingitusega, mis on sisaldanud tegutsemisvabadust, tihtipeale ebastandardseid lahendusi ning hunnikutes õppetunde suheldes Eestimaad tutvustavatel teemadel erinevate inimestega. Klientide arv seitsme aasta jooksul ületab tänaseks päevaks kindlasti juba 17 777 inimese künnise. Tänud kõigile klientidele, kes on meid usaldanud!

 

7 vaprat partnerit Prangli saarelt ja tänud neile!

Kui Prangli Reisid 2010. aastal asutati, olid mõned olulise tähendusega turismimolekulid veel saarelt puudu. Esimesed saarereisid korraldasime 2011. aasta suvel väikestele välismaalaste gruppidele. Laev oli väiksem, restorani veel ei olnud, sadamas oli tühjus ja vaikus, poes polnud veel kaupa leti tagant kliendini tõstetud.

Tol hetkel elasid veel ulatuslikumad variandid toitlustuseks, majutuseks, transpordiks, meelelahutuseks ja kaubanduseks meie unistuses. Igal aastal, ja nii 7 aastat järjest, on aina rohkem inimesi istunud meie saare turismipartnerite laua ümber. See on ime, et see nii on läinud! Olles seitsme aasta jooksul kogenud lisaks mereturismi korraldamisele ka maaturismi korraldamist, siis tuleb tunnistada, et raskusaste on kõvasti saarepoole kreenis.

Viimasel suvel  oli saarel rõõm koostööd teha juba 7 saare majutusasutusega, kes teadupärast teevad ära ka enamiku toitlustuse ja transpordi saarel (algusaastal 3). Kummardan 7 korda ja riputan mõttes medali kaela kõigile, kes on otsustanud isolatsiooni tingimustes ettevõtlust harrastada!

Pranglile on viimase seitsme aastaga tekkinud palju majutusi, mitmeid variante toitlustuseks s.h. oma restoran, meil on suurem laev ja uusi transpordivariante. Meil on suveteater ja palju uhkeid suveüritusi. Meie areng  on olnud ütlemata kiire ja põnev. Tõenäoliselt 7 korda põnevam kui mandril, sest töökäsi on saarel  vähevõitu.

Viimase 7 aasta 7 uut suunda ja marsruuti!

Kui minna tagasi aastatesse 2011/2012., mil meie ettevõtte rõõmsameelne kollektiiv koosnes ühest inimesest ja Prangli Reiside vara moodustas 1 arvuti, siis võib öelda, et ettevõtte juhtimine oli tol ajal lihtsakoeline ja kergesti hoomatav. Ilmselt selle asjaolu tõttu areng toimuma hakkaski.

2017. aasta suvel vedas meie ekskursioone ja üritusi nii Pranglil kui ka mujal Põhja-Eestis juba 7 supertublit giidi (algusaastal 1). Aegajalt abis veel 7. Sinistes jopedes või särkides P-tähe alla koondunud inimesi on olnud aastate jooksul veel rohkemgi. Igal ühel oma tubli panus anda või oluline teelõik koos meie ettevõttega käia. Tänud ja tervitused Teile!

Tiimiga väljasõidul

Osa tiimi väljasõidul

Seitsmeks verstapostiks aastate jooksul lisandunud suundadest:

Võiks veel jätkata pikalt 7 pöialpoisi ja Lumivalgekese teemadel, kuid lõppude lõpuks soovime Prangli Reisidele 7 korda palju õnne sünnipäevaks, viskame sünnipäeva lapse 7 korda õhku ja püüame kinni ka, et koos minna edasi veel vähemalt 7 aastat! Nagu ikka sünnipäeval kombeks, kinke jagub. Seekord mitte sünnipäevalapsele, aga kõigile teistele.

Üleskutse ja kingitus Sulle!

Kõik, kes meenutavad vähemalt ühte vahvat, võibolla naljakat, seikluslikku, võibolla tänulikku lugu seoses Prangli Reisidega, saavad kingituseks Prangli saare sinise fänni särgi või kinkekaardi väärtuses 17 eurot.

Lugu peaks olema teistega jagatav, ei saa olla vanem kui 7 aastat, peaks olema tõene ning selle saatmine/postitamine peaks toimuma 7 päeva jooksul (kuni 22.detsember 2017).
Lood kirjutagem Facebooki postitusse või saatke e-mailile pranglia@gmail.com

Tervitades,

Annika Prangli
tegevjuht
pranglia@gmail.com

Annika

Annika